Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:08:05 GMT

چرا فریدون مشیری محبوب شد؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۷۶۰۱

چرا فریدون مشیری محبوب شد؟

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر و پژوهشگر ادبی با اشاره به دلایل محبوبیت اشعار فریدون مشیری میان اقشار مختلف جامعه، گفت: آشنایی مشیری با موسیقی و دوستی او با آهنگسازان و خوانندگان بزرگ ایران، زمینه شعرسرایی متناسب با تصنیف و آواز را ایجاد می‌کرده است.

یوسف بینا در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شخصیت و آثار فریدون مشیری، اظهار کرد: فریدون مشیری از شاعرانی است که اگرچه نوآوری درخور توجهی در آثارش دیده نمی‌شود و همچنین سازنده‌ بنای باشکوهی در رده بناهای ماندگار شعر فارسی نیست، اما به‌دلیل سادگی بیان و یک‌دستی فضا و تأثیرگذاری عاطفی که در شعرهایش وجود دارد، توانسته است مخاطبان بسیاری از میان اقشار مختلف جامعه جذب کند و یکی از پرمخاطب‌ترین شاعران معاصر ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند گروهی از خواص ادبیات چندان شعرش را نمی‌پسندند و آن را شعری عامه‌پسند می‌دانند. البته حتما شخصیت فرهیخته و مهربان این شاعر نیز در جذب مخاطبان بی‌تاثیر نبوده است.

وی بیان کرد: شاید کار مطبوعاتی و ارتباط بی‌واسطه از یک‌ سو با نخبگان و از سوی دیگر با عموم مردم باعث شده است که شعر مشیری شعری همه‌فهم، ساده و به‌شدت عاطفی باشد و موضوع اشعار او نیز بیشتر عشق و گاه ستایش میهن‌دوستی، آزادی و آزادگی در حالتی شعاری است.

این شاعر مشهدی با اشاره به پیوند میان اشعار فریدون مشیری و موسیقی، تصریح کرد: تعدادی از شعرهای مهم فریدون مشیری با نوای آهنگسازان بزرگ و آوای خوانندگان جاودانه‌ این سرزمین تبدیل به قطعات ماندگار موسیقی شده است که بهترین نمونه آن آواز «پر کن پیاله را» به‌آهنگسازی استاد فریدون شهبازیان و خوانندگی زنده‌یاد استاد محمدرضا شجریان است.

بینا عنوان کرد: آشنایی مشیری با موسیقی و دوستی او با آهنگسازان و خوانندگان بزرگ ایران قطعاً باعث می‌شد شعرهایش را طوری بسراید که مناسب تبدیل به آواز یا تصنیف باشد. نحو روان و نزدیک به زبان معیار، بیان یک‌دست و امروزی، استقلال بیت‌ها و بندها، پرهیز از آوردن سکته‌های وزنی و واژگان درشت باعث شده است بیشتر شعرهای مشیری قابلیت قرارگرفتن در یک قطعه موسیقی را داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه شعر امروز ما از این دو منظر بسیار فقیر است؛ نه قابلیت این را دارد که تبدیل به قطعه موسیقی تصنیف یا آواز شود و نه می‌تواند بدون اینکه در دام عوام‌فریبی بیفتد انبوه مخاطب را به خود جذب کند. شاید وقتی زیر پست یک شاعر در اینستاگرام هزاران لایک ببینید فکر کنید که چه خبر است و چه مخاطب زیادی دارد، اما اکثر این مخاطبان یا جذب مسائل غیرشعری شده‌اند یا از سر تفنن صفحه را لایک می‌کنند.

این پژوهشگر ادبی اضافه کرد: این نوع مخاطب هرگز با نوع مخاطب چندمیلیونی شاعری مثل مشیری که قبلاً برای خواندن شعر تازه‌اش در صف روزنامه، مجله و کتاب می‌ایستادند و اینک کتاب‌هایش را تبدیل به پرفروش‌ترین کتاب‌های شعر کرده‌اند، قابل مقایسه نیست. متأسفانه اکثر شعرهای امروز در مبتذل‌ترین وضعیت ممکن هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری فریدون مشیری فریدون مشیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۷۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انرژی‌های تجدیدپذیر هر روز محبوب‌تر می‌شوند

بیش از ۳۰ درصد برق جهان از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یک گزارش جدید نشان می‌دهد که اکنون بیش از ۳۰ درصد از برق جهان با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید می‌شود و اتحادیه اروپا بسیار جلوتر از میانگین جهانی است.

اندیشکده انرژی Ember دریافت که رشد عمده در انرژی باد و خورشید کمک کرده است تا تولید برق جهانی در سال ۲۰۲۳ از یک نقطه عطف عبور کند.

این گزارش داده‌های ۸۰ کشور را پوشش می‌دهد که ۹۲ درصد از تقاضای انرژی جهان را دارند و شامل داده‌های تاریخی ۲۱۵ کشور دیگر می‌شود. نویسندگان این پژوهش می‌گویند که این رشد سریع، جهان را به نقطه عطف مهمی رسانده است که در آن تولید سوخت فسیلی شروع به کاهش می‌کند. منابع انرژی پاک قبلاً به کاهش تقریباً دوسوم رشد سوخت‌های فسیلی در ۱۰ سال گذشته کمک کرده است.

سال گذشته انرژی خورشیدی تأمین کننده اصلی برق جهان بود و دو برابر بیشتر از زغال سنگ انرژی جدید تولید کرد. این منبع جایگاه خود را به عنوان سریع‌ترین منبع انرژی در حال رشد برای نوزدهمین سال متوالی حفظ کرد.

اتحادیه اروپا چگونه از میانگین جهانی جلوتر است؟

اتحادیه اروپا بسیار جلوتر از میانگین جهانی است زیرا ۴۴ درصد برق خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تولید می‌کند. گسترش انرژی خورشیدی و باد بسیار سریع‌تر از سایر نقاط جهان در اروپا رقم می‌خورد و این منطقه ۱۷ درصد از رشد جهانی در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص داده است.

بر اساس این گزارش، شیلی با تقریباً ۲۰ درصد در جایگاه اول قرار دارد. یونان با ۱۹ درصد، دومین سهم جهان از انرژی خورشیدی را دارد و پس از آن مجارستان (۱۸ درصد) و هلند (۱۷ درصد) قرار دارند.

محققان می‌گویند که اتحادیه اروپا به دلیل «پذیرش و اقدام زودهنگام» جلوتر از سایر نقاط جهان عمل کرده است و قرارداد سبز اروپا در تعیین اهداف، ایجاد سیاست‌ها و تضمین سرمایه‌گذاری‌ها مؤثر بوده است. اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، ۷۲ درصد از برق خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کند.

نویسندگان این گزارش می‌گویند که رشد مورد انتظار انرژی پاک به آنها اطمینان می‌دهد که دوره جدیدی از کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در بخش تولید برق در شرف آغاز است. آنها پیش‌بینی می‌کنند که تولید سوخت‌های فسیلی امسال دو درصد کاهش پیدا کند، درحالی‌که نیمی از اقتصادهای جهان اکنون حداقل پنج سال از اوج انرژی فسیلی گذشته‌اند.

کد خبر 751923

دیگر خبرها

  • انرژی‌های تجدیدپذیر هر روز محبوب‌تر می‌شود
  • انرژی‌های تجدیدپذیر هر روز محبوب‌تر می‌شوند
  • خبر خوب برای اورتون؛ فرهاد مشیری از توافق برای فروش باشگاه خارج می‌شود
  • بدتر از قتلگاه فریدون کنار کجاست؟ | امن‌ترین کشور برای پرندگان مهاجر اینجاست
  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • تازه ترین کتاب حمیدرضا برقعی به نمایشگاه کتاب آمد
  • ۱۰۰ ماه کار کنید نیسان آبی بخرید‍! / وانت محبوب بیخ گوش باشگاه میلیاردی ها
  • از حاشیه بیمارستانی خواننده پاپ تا انتشار آلبوم آقای شاعر!
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها