Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-09@07:21:14 GMT

مهرورزی؛ راز ماندگاری فریدون مشیری

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۹۰۳۲۳

گروه ادبیات، نشر و رسانه: فریدون مشیری 17 سال است به دیار باقی شتافته اما هنوز هم مردم اشعار او بخصوص شعر کوچه‌اش را زیر لب زمزمه می‌کنند.

به گزارش بولتن نیوز به نقل از جام جم آنلاین، در سالروز تولد این شاعر با علیرضا طبایی، شاعر و پژوهشگر درباره شعر فریدون مشیری و راز ماندگاری‌اش هم‌صحبت شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدون مشیری طبع بسیار لطیفی داشت که سال‌های زیادی در شعرش جریان پیدا کرد و همین باعث شد که اشعارش به دل بنشیند و مردم را با او همراه کند به نظرتان راز این ماندگاری چیست؟

سرشت و طبع شاعران ویژه است و این موهبتی است که خداوند به گروهی عطا می‌کند. مشیری از همان جوانی رقیق‌القلب و از نظر عاطفی پر از عشق و مهر و انسان‌دوستی بود. مشیری جزو شاعران ایرانی است که وابسته به مکتب رمانتیسم است. اواخر دهه 20 و اوایل دهه30 اوج شاعران رمانتیک بود. بعد از نیما، فریدون توللی باعث شکوفایی این سبک از شعر شد. مشیری، سهراب سپهری و... از شاعرانی هستند که هم متاثر از سبک نیما بودند و هم متاثر از تفکر توللی. مشیری به‌دلیل نازکی طبع و این‌که خیلی مهربان و مهرورز بود و برای مهربانی جایگاه خاصی قائل بود، اشعارش شیوه خاصی دارد که در میان شاعران سبک رمانتیک او را برجسته‌ کرده است.

ماندگاری فریدون مشیری نیز به‌دلیل همین مهربانی است که به وسیله اشعارش مردم را به آن دعوت می‌کند؟

بله!‌ مشیری خیلی انسان مهربانی بود. روش زندگی‌اش بر اساس مهربانی و عشق ‌ورزیدن بود و مردم را نیز به این سبک زندگی دعوت می‌کرد. ادبیات فارسی براساس مهربانی و عشق‌ورزی بنا نهاده شده که نشانه فرهنگ ایرانیان نیز هست. در اشعار حافظ، سعدی، مولوی و... نیز می‌توان ردپای آنها را بوضوح دید. در شاعران معاصر مهربانی اوج می‌گیرد چون تفکر خود شاعر دقیقا بر همین اساس بود.

خیلی از شاعران به سرودن اشعار عاشقانه روی می‌آورند تا به این وسیله مخاطب بیشتری را با خود همراه کنند، اما بسیاری از آنها دوام نمی‌آورند، به نظر شما چرا چنین اتفاقی برای این گروه از شاعران رخ می‌دهد؟

راز جاودانگی یک شاعر و آثارش چند دلیل دارد که یکی از آنها بروز مهرورزی و عاطفه انسانی در شعر آنهاست. نکته مهم‌تر ارتباطی است که آنها با مردم برقرار کرده و نزدیکی به درد مردم است. این‌که زبان جامعه و زمانه خود را بشناسند و به وسیله آن با مردم سخن بگویند. شاعری می‌تواند در دل مردم جا باز کند که از برج عاج خود خارج شود و در سکوت و سکون خود حبس نشود. شاعر باید در میان مردم زندگی کند و با آنها اختلاط و گفت‌وگو داشته باشد تا بتواند به‌واسطه شعر خود تبدیل به زبان آنها شود. معتقدم صداقت باید در شعر وجود داشته باشد.

صداقتی که اگر واقعی باشد حس شده و به دل می‌نشیند. حافظ در شعری می‌گوید: بنده طلعت آن باش که «آنی» دارد! شاعری موفق است که «آن» در شعرش حس شود و باور کردنی باشد. درست مثل برخی از چهره‌ها که در نگاه اول تو را جذب می‌کند و نمی‌دانی چرا! ‌اما در صورت او «آنی» وجود دارد که تو مجذوب می‌کند. در برخی آثار هنری «آنی» وجود دارد که باعث موفقیت نقاش، شاعر، نویسنده و... می‌شود. این همان خصلتی است که ریشه در پاکی و صداقت هنرمند و شاعر دارد و در آثار او بروز پیدا می‌کند. اگر شاعران رمانتیک در کارشان موفق نشده و دوام نمی‌آورند به این دلیل است که حس آنها واقعی نیست و از درون قلبشان سرچشمه نمی‌گیرد به همین دلیل بر دل مخاطب نمی‌نشیند. شاعر اگر صادق بوده و صمیمیت راستین و واقعی داشته باشد حتما آثارش در قلب مردم رسوخ کرده و جاودانه می‌شود.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۰۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرآنلاین لرستان ،نخستین نشست تخصصی شاهنامه خوانی به همت بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان با همکاری شهرداری خرم آباد با حضور شاهنامه خوانان ، استادان و دوستداران ادبیات برگزار شد .

مجتبی رومانی رئیس بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در نخستین نشست تخصصی شاهنامه خوانی در سال جدید ضمن گرامیداشت یاد وخاطره زنده یاد استاد جمشید صادقی یکی از شاهنامه پژوهان استان لرستان اظهارداشت خداوند منان را شاکریم که به همت استادان رشته ادبیات فارسی و ظرفیت های موجود و با همکاری شهرداری خرم¬آبادتوانستیم نخستین نشست تخصصی شاهنامه خوانی را برگزار نمایم امیدوارم بتوانیم با خرد جمعی و هم افزایی این نشست ها را در راستای بالابردن سطح آگاهی عموم مردم از کتاب شاهنامه فردوسی اثر حکیم ابوالقاسم فردوسی، این شاهکارحماسی زبان فارسی و حماسه ملی ایرانیان گامی موثر برداریم .

در ادامه این نشست مظفر فروغی در رابطه با منش و اندیشه ی زنده یاد استاد جمشید صادقی ،شاهنامه پژو لرستانی به ایراد سخنرانی پرداختند و در ادامه طاهره اسدیان فعلی و مظفر فروغی با خوانش داستان پادشاهی فریدون و ماجرای خواستگاری جندل فرستاده ی فریدون از دختران پادشاه یمن توضیخاتی را ارائه دادند ؛ که در پیرامون آن بحث هایی توسط حاضرین مبنی بر چند و چون آن مطرح شد و در مورد چرایی اکراه سرو پادشاه یمن در دادن دخترانش به پسران فریدون و دادن کلید حل معمای پادشاه یمن، توسط فریدون به پسرانش که قبل از رفتن انها به نزد پادشاه یمن، فریدون با پیشگویی خود آنها را مطرح و ادامه ی داستان که به برگزاری مراسم ازدواج سه پسر فریدون با سه دختر سرو ، پادشاه یمن، منجر می شود .بحث گفتکو صورت گرفت .

یادآور می شود نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان با همکاری شهرداری خرم آباد هردو هفته یکبار در روز دوشنبه رأس ساعت ۱۷ در سالن جلسات شهرداری مرکزی خرم آباد برگزار می شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904260

دیگر خبرها

  • غزه؛ محور مقاومت در ادبیات فارسی
  • خبر خوب برای اورتون؛ فرهاد مشیری از توافق برای فروش باشگاه خارج می‌شود
  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • زنجان میزبان محفل شعر قرار خبرگزاری تسنیم شد
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • تازه ترین کتاب اسماعیل امینی درباره مردم کوچه و بازار است
  • رونمایی از کتاب تذکره الشعرای مراغه
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • مردمی شدن روز شهرکرد موجب ماندگاری آن می‌شود
  • موسی عصمتی؛ شاعر روشندل: رسانه ملی با «سرزمین شعر» حرکت نویی را آغاز کرد